Home / RETETE / Pui la tava cu ciuperci si sos de rosii

Pui la tava cu ciuperci si sos de rosii

Puiul la tava cu ciuperci si sos de rosii este o reteta foarte gustoasa, pe care o puteti prepara oricand doriti o mancare consistenta si savuroasa.

Pui la tava cu ciuperci si sos de rosii

Puiul la tava cu ciuperci si sos de rosii se poate servi alaturi de paste scurte sau cu pastai de fasole fierte, cartofi copti cu ulei de masline si rozmarin.

Ingrediente pentru pui la tava cu ciuperci si sos de rosii:

  • 1 pui de 2 kilograme
  • 2 conserve de suc de rosii
  • 500 ml supa de pui
  • 300 grame de ciuperci
  • 2 cepe
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri otet din vin alb sau rosu
  • 1 lingura de zahar
  • rozmarin
  • patrunjel

Mod de preparare pentru pui la tava cu ciuperci si sos de rosii:

  • Puiul se va unge cu doua linguri de ulei si se va da la cuptor 15 minute.
  • In acest timp se vor cali ceapa si rozmarinul timp de zece minute.
  • Peste pui se va adauga continutul conservelor de suc de rosii, ceapa cu rozmarinul, otetul de vin rosu sau alb, zaharul si supa.
  • Dupa aceasta se va mai lasa la cuptor pret de 50 de minute pana cand se fragezeste puiul…
  • In ultimele zece minute de coacere se vor adauga ciupercile.

Pofta buna!

Loading..