Puiul marocan cu lamaie si masline este o reteta culinara inspirata din bucataria marocana, o mancare plina de savoare ce va aduce zambetul pe buzele invitatilor dupa doar o inghititura.
Puiul marocan cu lamaie si masline se prepara usor, rezultatul fiind unul delicios, ce se va cere preparat inca o data.
Ingrediente pentru pui marocan cu lamaie si masline:
- 8 bucati de pui
- 250 ml de vin alb
- 100 grame de masline verzi, fara samburi
- 2 cepe rosii
- 6 catei de usturoi
- 1 lamaie
- ulei de masline
- patrunjel
Mod de preparare pentru pui marocan cu lamaie si masline:
- Puiul marocan cu lamaie si masline se prepara usor, daca se respecta cativa pasi importanti. Se vor pune ceapa, usturoiul, lamaia si vinul intr-o tava de copt impreuna cu bucatile de carne de pui si se vor lasa la cuptor 45 de minute.
- Se vor pune si maslinele dupa acest timp, lasandu-se la cuptor inca zece minute, pana se va rumeni.
- Sucul din tava se va da in clocot cinci minute dupa ce a fost scos puiul din tava, apoi se va adauga patrunjel…
- Se va servi cu cuscus si unt.
Pofta buna!