Pui picant cu dovleac la cuptor

Share

Puiul picant cu dovleac la cuptor este reteta ideala pentru serile petrecute in familie, fiind o mancare usor de preparat, dar foarte satioasa.

 

Puiul picant cu dovleac la cuptor reprezinta o mancare plina de arome indraznete si de savoare, o reteta culinara ce ar putea fi preparata atat in serile petrecute impreuna cu familia, cat si in cele in care iti inviti prietenii la tine. Aceasta reteta se prepara usor si merita tot efortul, gratie aromei inconfundabile.

Ingrediente pentru pui picant cu dovleac la cuptor:

  • 1 pui de 2 kilograme
  • 110 grame de carnati chorizo
  • 50 grame de cartofi
  • 1 dovleac pentru placinte
  • 12 frunze de salvie
  • 4 cepe
  • 2 ardei iuti
  • 1 capatana de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru pui picant cu dovleac la cuptor:

  • In toracele puiului se vor adauga ceapa taiata in doua, patru frunze de salvie intregi, dupa care se va unge puiul cu ulei.
  • Se va da puiul la cuptor pret de 45 de minute pe o parte si inca 30 de minute pe cealalta parte.
  • Se vor amesteca ceapa, salvia, dovleacul, cartofii, ardeii iuti, carnatii chorizo si usturoiul, dupa care se va adauga uleiul si se vor asezona foarte bine cu sare si piper. Acest amestec se va pune in jurul puiului si se va combina cu sucul din tava, lasandu-se inca 45 de minute la cuptor.
  • Dupa ce se scoate puiul din cuptor, se vor mai lasa 15 minute legumele impreuna cu sucul din tava…
  • Se va decora puiul cu frunze de salvie.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente