Pui picant si lipicios

Share

Puiul picant si lipicios reprezinta o reteta culinara satioasa, aromata si savuroasa, care se prepara usor si repede, fiind ideala pentru cinele organizate in familie sau pentru petreceri.

Pui picant si lipicios

Puiul picant si lipicios este un deliciu ce se va servi cu sos dulce acrisor si orez fiert.

Ingrediente pentru pui picant si lipicios:

  • 450 g piepturi de pui taiate in bucati mari
  • 1 lingurita ulei vegetal
  • 2 lingurite de sos de soia
  • 2 lingurite de paprika
  • 2 lingurite de miere
  • 1 lingurita otet de orez
  • 2 cepe verzi taiate marunt
  • 1 lingurita seminte de susan

Mod de preparare pentru pui picant si lipicios:

  • Puneti hartie intr-o tava si asezati carnea de pui si presarati paprika, dupa care acoperiti cu un alt strat de hartie si bateti cu un ciocan de lemn.
  • Adaugati ulei vegetal intr-o tigaie adanca si o incingeti la foc mediu spre ridicat, prajiti carnea de pui pe fiecare parte timp de circa doua minute, incat sa se patrunda, apoi o transferati pe farfurie.
  • In aceeasi tigaie, la foc mediu, adaugati sosul de soia, otetul de orez si mierea, si lasati la fiert, iar dupa ce incepe sa clocoteasca sosul obtinut, il mai lasati pe foc cam unul-doua minute, pana cand s-a inchegat usor.
  • Puneti din nou in tigaie carnea de pui si o lasati pe foc inca doua minute.
  • Presarati seminte de susan, agitati tigaia incat sa se acopere carnea de sos, apoi opriti focul.
  • La servire, adaugati deasupra ceapa verde…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente