Pui sub caramizi incinse

Share

Puiul sub caramizi incinse reprezinta o reteta indicata tuturor persoanelor, gratie modului in care se prepara.

Pui sub caramizi incinse

Puiul sub caramizi incinse este o reteta din bucataria toscana, o friptura extrem de sanatoasa, satioasa si foarte gustoasa. Se recomanda ca puiul preparat astfel sa se serveasca impreuna cu felii de lamaie, salata si ciabatta.

Ingrediente pentru pui sub caramizi incinse:

  • 1 pui întreg
  • ulei de masline
  • cimbru
  • rozmarin
  • usturoi
  • sare marina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • piper

Sunt necesare:

  • 2 caramizi curate
  • folie de aluminiu
  • gratar

Mod de preparare pentru pui sub caramizi incinse:

  • Puiul sub caramizi incinse este usor de preparat si adecvat oricarei ocazii. Puiul se va despica pe spate prin tehnica numita „fluture”, apoi se vor indeparta oasele de la spate si piept.
  • Puiul va fi pus intr-un vas impreuna cu uleiul de masline, usturoiul, mirodeniile, apoi se amesteca si se lasa la marinat timp de cateva ore.
  • Intre timp, se va pregati gratarul si se vor inveli in aluminiu caramizile, dupa care se va scurge puiul de uleiul in exces si se va pune pe gratar, intorcandu-se la fiecare doua minute.
  • Puiul va fi gata cam in 30 de minute…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news