Home / RETETE / Pulpe de pui cu dovleac si nuci

Pulpe de pui cu dovleac si nuci

Pulpele de pui cu dovleac si nuci reprezinta o reteta culinara ce imbina aromele delicate cu cele indraznete, o mancare gustoasa si deosebita.

Pulpe de pui cu dovleac si nuci

Pulpele de pui cu dovleac si nuci este o mancare potrivita oricarei ocazii, fie ca este vorba de o seara petrecuta cu prietenii si familia, fie de o masa mai festiva. Puteti consuma aceste pulpe de pui simple sau impreuna cu piure de cartofi si o salata. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru patru portii.

Ingrediente pentru pulpe de pui cu dovleac si nuci:

  • 1 kg de pulpe de pui cu piele
  • 100 g nuci taiate in bucati mari
  • 1 dovleac pentru copt taiat sub forma de felii groase (eliminati semintele)
  • 3 cepe rosii taiate sub forma de felii groase
  • 3 lingurite de ulei de masline
  • un manunchi de salvie
  • otet de Sherry
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru pulpe de pui cu dovleac si nuci:

  • Incingeti cuptorul la 220ºC.
  • Asezati intr-o tava pulpele de pui aranjandu-le cu pielea groasa in sus, adaugati ulei de masline si bucatile de ceapa si dovleac, apoi asezonati cu sare si piper.
  • Introduceti tava la cuptor pentru circa 25 de minute, apoi o scoateti si adaugati frunzele de salvie, nucile si stropiti deasupra cu otet de Sherry.
  • Introduceti din nou tava in cuptor si o lasati inca 25-30 de minute, pana cand pulpele de pui capata o nuanta de auriu spre brun…

Pofta buna!