Pulpe de pui cu iaurt și lămâie

Share

Pulpele de pui cu iaurt și lămâie reprezintă o alegere minunată pentru o cină sățioasă și gustoasă.

Pulpe de pui cu iaurt și lămâie

Pulpele de pui cu iaurt și lămâie sunt gata în circa 70 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru 4 porții.

Ingrediente pentru pulpe de pui cu iaurt și lămâie:

  • 4 pulpe întregi de pui
  • 75 ml ulei de măsline
  • 400 ml iaurt
  • zeama de la o lămâie
  • 1 linguriță de pătrunjel verde, tocat mărunt + încă puțin pentru garnisire
  • felii de lămâie tăiate pe jumătate
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru pulpe de pui cu iaurt și lămâie:

  • Încingeți cuptorul la 200°C.
  • Separați pulpele în bucăți mai mici. Aranjați pulpele de pui într-o tavă și stropiți-le cu ulei de măsline.
  • Asezonați cu sare și piper, apoi lăsați la cuptor pentru 45 – 50 de minute, până când se pătrunde carnea.
  • Scoateți tava din cuptor și acoperiți-o cu o folie de aluminiu, să se mențină caldă.
  • Preparați sosul: luați din tavă resturile de zeamă rămase de la carne și puneți-le într-o tigaie; adăugați zeama de lămâie și iaurtul, după care lăsați tigaia la foc mic și presărați pătrunjelul tocat. Dacă doriți, mai puteți pune sare și piper după gust.
  • Așezați pulpele de pui în farfurii și turnați sosul în jurul lor…
  • La servire, garnisiți cu felii de lămâie și puțin pătrunjel verde.

Poftă bună!

Save


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente