Pulpe de pui cu sote de legume

Share

Pulpele de pui cu sote de legume reprezintă o mâncare delicioasă și sățioasă, perfectă pentru mesele în familie și cu prietenii.

Pulpe de pui cu sote de legume

Pulpele de pui cu sote de legume sunt foarte bune, mai ales cu mămăligă. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru pulpe de pui cu sote de legume:

  • 750 g pulpe de pui fără pielițe
  • 500 g cartofi roșii mărunți, tăiați în mai multe bucăți
  • 1 lingură + 1 linguriță de făină
  • 8 morcovi tăiați pe lungime și apoi în mai multe bucăți, pe lățime
  • 1 ceapă roșie, tocată mărunt
  • 1 ⅓ cană (330 ml) de supă de pui
  • ⅓ cană (80 ml) de vin sec alb
  • 1 ½ lingurițe de cimbru verde tocat
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • boia dulce
  • sare grunjoasă
  • piper măcinat

Mod de preparare pentru pulpe de pui cu sote de legume:

  • Asezonați pulpele de pui pe toate părțile cu sare, piper și boia dulce.
  • Într-o tigaie mare, pune uleiul de măsline și lăsați-l la temperatură medie spre ridicată.
  • Adăugați pulpele de pui în tigaie și gătiți-le timp de circa doua minute pe fiecare parte, până se rumenesc, apoi le dați deoparte pe o farfurie.
  • Puneți ceapa tocată în tigaie și căliți-o, după care adăugați bucățile de cartofi și morcovi, apoi presărați cu sare și piper.
  • Sotați legumele timp de cinci minute, până încep să se rumenească, apoi adăugați făina și agitați tigaia; amestecați supa de pui cu vinul alb sec și turnați treptat în tigaie.
  • Dați amestecul în clocot, agitând frecvent tigaia; puneți pulpele de pui înapoi în tigaie și dați din nou în clocot, apoi reduceți temperatura la medie spre scăzută și lăsați să fiarbă în suc propriu timp de 25 de minute, agitând ocazional tigaia și întorcând pulpele de pui…
  • Adăugați cimbrul. Gustați și mai adăugați sare, piper și boia, dacă doriți.
  • Acest fel de mâncare se consumă cald.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente