Home / RETETE / Pulpe de pui cu tamarind, curry si cocos

Pulpe de pui cu tamarind, curry si cocos

Pulpele de pui cu tamarind, curry si cocos este o reteta indrazneata in aroma si savoare.

Pulpe de pui cu tamarind, curry si cocos

Puiul cu tamarind, curry si cocos se prepara relativ repede si este ideala persoanelor indraznete, care prefera gusturile deosebite.

Ingrediente:

  • 20 pulpe de pui dezosate si fara piele
  • 400 ml lapte de cocos
  • 160 ml de smantana de cocos
  • sucul de la 3 limes (lamai verzi)
  • 3 linguri pasta de tamarind
  • curcuma
  • piper negru
  • ulei
  • coriandru

Ingrediente pentru sos:

  • 75 grame de ghimbir ras
  • 450 ml supa de pui
  • 400 grame rosii tocate
  • 8 catei de usturoi
  • 3 linguri seminte de mustar
  • 4 cepe
  • ulei vegetal
  • frunze de curry
  • zahar
  • boia

Mod de preparare pentru pulpe de pui cu tamarind, curry si cocos:

  • Pulpele de pui cu tamarind, curry si cocos sunt usor de preparat daca se urmeaza cativa pasi. Carnea se va pune intr-un bol mare, se vor adauga peste ea sucul de la cele trei limes, piperul si curcuma si se vor amesteca, lasandu-se deoparte dupa aceea timp de o ora.
  • Pentru obtinerea sosului se va incinge uleiul intr-o cratita, se vor pune semintele de mustar, frunzele de curry si se vor praji cam 30 de secunde, pana cand se obtine o aroma calda. Se va adauga ceapa si se va lasa la foc mai mic timp de 15 minute. Dupa aceasta, se va mari focul, se vor adauga usturoiul, ghimbirul si se vor mai praji un minut. Se va adauga boiaua si se va mai tine pe foc inca 30 de secunde. Se vor adauga si rosiile, supa de pui si zaharul. Se vor tine pe foc cam 20 de minute, pana cand sosul se va ingrosa si va scadea cu o treime.
  • Se prajesc pulpele de pui, pe bucati, pana cand prind o culoare aurie. Se vor adauga cateva polonice de apa peste uleiul in exces din tigaie, lichid care va fi adaugat apoi peste sosul de rosii.
  • Carnea se va pune intr-un vas termorezistent si se va turna sosul deasupra. Se acopera cu o folie de aluminiu si se tine la cuptor 15 minute, pana cand se fragezeste.
  • Se va turna sosul peste carne si se fierbe putin, se adauga apoi pe rand pasta de tamarind, laptele de cocos si smantana de cocos…

Pofta buna!

Loading..