Pulpe de pui la tava cu piure de cartofi si usturoi

Share

Pulpele de pui la tava cu piure de cartofi si usturoi reprezinta o mancare plina de savoare, ideala oricarei ocazii.

Pui la tava cu piure de cartofi si usturoi

Pulpele de pui la tava cu piure de cartofi si usturoi reprezinta o mancare clasica ce se poate reinventa, gratie sosului de masline si portocale.

Ingrediente pentru pulpe de pui la tava cu piure de cartofi si usturoi:

  • 1, 5 kilograme piure de cartofi
  • 12 pulpe de pui
  • 200 grame de masline verzi
  • 8 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 2 ardei iuti rosii
  • 2 portocale rase
  • ½ portocala stoarsa
  • ½ lamaie stoarsa
  • patrunjel
  • sare de mare
  • piper macinat
  • alte mirodenii, dupa preferinta

Mod de preparare pentru pulpe de pui la tava cu piure de cartofi si usturoi:

  • Se vor amesteca pulpele de pui cu usturoiul si foile de dafin si se vor stropi cu piper si sare de mare, dupa care se va da la cuptor pret de 30 de minute.
  • Se va scoate usturoiul dupa acest interval de timp si se va da cuptorul la foc mai mare, lasandu-se inca 20 de minute.
  • In acest timp, se vor toca maslinele in bucati mai mari si se vor pune intr-un bol impreuna cu patrunjelul, ardeii iuti, coaja de la portocala, sucul de portocala si cel de lamaie, uleiul de masline si alte mirodenii, dupa preferinta.
  • Se va zdrobi miezul cateilor de usturoi si se va face mujdei.
  • Inainte cu zece minute de consum se va incalzi piureul si se va servi impreuna cu pulpele de pui, sosul de masline si portocale…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente