Home / RETETE / Retete dulciuri / Fursecuri / Reteta de nuci umplute

Reteta de nuci umplute

Nucile umplute sunt preferate de cei mici, dar si de cei mari, si au ramas un deliciu si o amintire placuta atunci cand ne vine in minte cuvantul “acasa” sau un eveniment mai deosebit, cum ar fi Craciunul sau de Pastele.

nuci umplute

Nucile umplute se gaseau pe masa oricarei gospodine si aveam impresia la acel moment ca nu mai exista pe lume un desert mai bun decat acesta. Probabil ne-am gandit ca este foarte dificil sa le facem, iar procesul in sine ar dura o vesnicie, mai ales ca acum timpul nu este prietenul nostru, insa dorim sa va aratam cat de simplu puteti duce la bun sfarsit tot ce v-ati propus sa faceti, chiar daca sunteti incepatoare.

Ingrediente pentru nuci umplute:

  • 1-2 oua;
  • 100 g zahar;
  • 125 g de unt, nu margarina;
  • 250 g de faina;
  • praf de copt;
  • esente;
  • pentru umplutura vei avea nevoie de lapte, crema de cacao, gem, dulceata sau nuci pisate.

Mod de preparare pentru nuci umplute:

  1. Cel mai important lucru este sa va achizionati o forma speciala pentru nuci. De fiecare data, trebuie spalata si uscata foarte bine inainte de folosire.
  2. Aluatul pentru nuci se face foarte usor si destul de repede. Incepeti cu zaharul peste care adaugati ouale, pentru ca mai apoi sa completati cu faina, praful de copt, vanilia si, de ce nu, si untul pe care l-ati inmuiat putin in prealabil.
  3. Amestecati totul bine pana obtineti un aluat care nu se mai lipeste de nimic. Nu exagerati cu faina.
  4. Taiati bucatele din aluat, astfel incat sa incapa in fiecare forma in parte. Indesati-le si apasati o parte peste alta, dupa ce partea goala a fost unsa cu putin ulei.
  5. Prajiturelele se vor perpeli usor pe aragaz; trebuie sa aveti putina rabdare, deoarece vreti ca nuanta acestora sa fie foarte frumoasa, maronie.
  6. Umplutura trebuie sa fie destul de groasa, pentru a nu se prelinge. Asa ca in functie de preferinta puteti alege cu ce sa le umpleti.
  7. Dupa ce v-ati decis, incepeti procesul final: luati o bucata goala, o umpleti, pentru ca mai apoi sa sigilati cu cealalta.
  8. Pot fi consumate imediat sau, pentru a se patrunde mai bine, puteti astepta una-doua zile, daca aveti rabdare…