Reteta de prajitura cu struguri

Share

Pentru o gospodina care se respecta si are in arsenalul sau sute de astfel de retete incercate si obtinute cu brio, sa te joci cu cateva ingrediente pentru obtinerea prajiturii cu struguri poate fi floare la ureche.

prajitura cu struguri

Nu-ti trebuie foarte multa, insa putina experienta in “domeniu” n-ar strica. Reteta urmatoare pentru prajitura cu struguri prezinta un nivel de dificultate mediu spre minim, asa ca poate fi dusa pana la bun sfarsit si de catre incepatatoare.

Haideti sa vedem impreuna de ce avem nevoie!

Pentru a va bucura pe deplin de savoarea acestei prajituri cu struguri trebuie sa dati o fuga la supermarket pentru urmatoarele: 250 ml de lapte gras, 120 g de unt, 1-2 oua, 250 g de zahar, lamaie, faina, praf de copt, esente de vanilie sau de orice alt tip, zahar vanilat, sare, jumatate de kilogram de struguri si, dupa preferinta, nuci.

Se incepe tot procedeul cu amestecarea oualor cu sarea, pentru ca, mai apoi, sa adaugam usor in mixer si zaharul. Aveti grija ca totul sa fie facut cat se poate de incet, pentru a evita cocoloasele.

In alt bol veti incepe sa amestecati faina, praful de copt, iar dupa ce ati terminat cu acest lucru, se va adauga compozitia din mixer, deasupra si, dupa cum am mai spus, astfel incat sa nu va confruntati cu cocoloase. Puneti deasupra zeama de lamaie, laptele si untul.

Dupa ce ati omogenizat totul, nu mai ramane nimic de facut decat sa adaugati zaharul vanilat si esentele.

Cand vine vorba de boabele de strugure, acestea vor avea parte de un tratament mai deosebit, singular: vor fi puse intr-o tava si date la cuptor pentru aproximativ zece minute.

Inainte de a pune toata compozitia in tava, aceasta se va da cu ulei si mai apoi cu putina faina. Se toarna totul cu grija si multa iubire, iar strugurii se vor aseza frumos pe ici, pe colo, astfel incat sa ne surprinda cate putin la fiecare imbucatura.

Totul se tine la cuptor pentru maximum 30 minute si nu se exagereaza cu temperatura…

Pentru un plus de savoare, folositi si nucile macinate sau zaharul pudra pentru decorarea acesteia.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news