Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Aperitive / Hummus din dovlecei și castravete

Hummus din dovlecei și castravete

Hummus-ul din dovlecei și castravete este o rețetă de aperitiv gustos, hrănitor și sănătos, care se prepară ușor și repede.

Hummus din dovlecei și castravete

Hummus-ul din dovlecei și castravete se poate întinde pe pâine, pită sau se poate mânca împreună cu diverse legume crude; poate fi folosit și ca umplutură pentru diverse alte aperitive. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru trei porții (căni).

Ingrediente pentru hummus din dovlecei și castravete:

  • 2 dovlecei mari
  • ½ de castravete mare
  • 1 cană pastă de susan Tahini
  • zeama de la o lămâie
  • 1 cățel de usturoi
  • un praf de sare
  • un praf de piper

Mod de preparare pentru hummus din dovlecei și castravete:

  • Tăiați dovleceii în mai multe bucățele, care să încapă în circa patru căni.
  • Tăiați castravetele sub formă de cubulețe.
  • Amestecați toate ingredientele într-un blender și le mărunțiți foarte bine, să devină o pastă fină.
  • Gustați și, dacă este necesar, mai adăugați sare și piper, în funcție de preferință…

Poftă bună!