Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Aperitive / Hummus din fasole neagră

Hummus din fasole neagră

Hummus-ul din fasole neagră este o rețetă de aperitiv foarte gustos, sănătos și sățios, care se prepară ușor.

Hummus din fasole neagră

Hummus-ul din fasole neagră se poate consuma cu legume crude sau preparate în mod crocant, cu măsline, chipsuri Tortilla, poate fi folosit în sandvișuri în loc de muștar sau maioneză, se poate întinde pe pe felii de pâine, pe pită sau pizza, dar se poate consuma și cu diverse alte preparate, de exemplu, în loc de sos de roșii. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru hummus din fasole neagră:

  • 400 g fasole neagră de la conservă, scursă și clătită cu apă
  • 2 lingurițe pastă de susan Tahini
  • 1 cățel de usturoi (sau mai mult, în funcție de preferință)
  • 2 ½ lingurițe de ulei (de preferință, de măsline)
  • zeama de la o jumătate de lime
  • 1 – 2 lingurițe de coriandru verde, tocat
  • ½ lingură de chimion
  • 1 lingură pudră de chili
  • sare

Mod de preparare pentru hummus din fasole neagră:

  • Puneți într-un robot de bucatărie fasolea neagră, pasta de susan Tahini, zeama de lime, uleiul, usturoiul, chimionul, pudra de chili și amestecați bine, până obțineți o pastă fină.
  • Dacă pasta obținută este prea închegată, puteți să mai adăugați o linguriță sau două de apă, apoi mixați din nou.
  • Adăugați coriandrul tocat și asezonați cu sare și piper după gust…

Poftă bună!