Aripioarele de pui condimentate reprezintă o rețetă culinară foarte gustoasă, ușor de preparat.
Aripioarele de pui condimentate pot fi servite atât simple, cât și, de exemplu, cu un sos alb și o salată, în funcție de preferință. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.
Ingrediente pentru aripioare de pui condimentate:
- 1 kg aripioare de pui
- 1 linguriță de ulei
- 1 cățel de usturoi, zdrobit
- 1 lingură de paprika
- 1 linguriță oțet de mere
- 3 lingurițe sos de ardei iute + încă puțin pentru servire
- 25 g unt moale (ținut la temperatura camerei)
- sare
Mod de preparare pentru aripioare de pui condimentate:
- Tăiați aripioarele de pui pe jumătate.
- Încingeți cuptorul la 200°C. Așezați aripioarele de pui într-o tavă, le ungeți cu ulei și presărați puțină sare. Lăsați tava la cuptor pentru 30 de minute.
- Puneți într-un bol usturoiul zdrobit, paprika, oțetul de mere, sosul de ardei iute și untul moale, după care le amestecați bine și le turnați peste aripioarele de pui.
- Introduceți tava la cuptor pentru 15 minute, după care întoarceți aripioarele, apoi le mai lăsați la cuptor pentru încă 15 minute, până se pătrund bine și devin lipicioase…
Poftă bună!