Ceaiul racoritor cu capsuni este o bautura minunata, usor de facut, care va ajuta sa va relaxati in zilele calduroase.
Ceaiul racoritor cu capsuni are la baza o infuzie de plante la pliculete, pe care o puteti alege in functie de preferintele personale; se indulceste cu zahar, se improspateaza cu suc de lamaie natural si cuburi de gheata.
Ingrediente pentru ceai racoritor cu capsuni:
- 2 ½ cani de capsuni proaspete
- 5 pliculete din ceaiul preferat
- 2 lamai suculente
- 1 cana de zahar
- 4 cani de apa
- cuburi de gheata
Mod de preparare pentru ceai racoritor cu capsuni:
- Preparati ceaiul: puneti apa intr-un ibric sau fierbator, apoi o dati in clocot, dupa care puneti apa fiarta intr-un recipient si adaugati pliculetele de ceai si le lasati acolo timp de cinci minute, apoi le inlaturati.
- Spalati capsunile, apoi le puneti intr-un robot de bucatarie sau blender, pentru a le procesa pana devin piure.
- Stoarceti cele doua lamai pana obtineti ⅓ cana de suc natural.
- Dupa ce ati scos pliculetele, adaugati zaharul si amestecati bine, sa se topeasca.
- Intr-un recipient mare din sticla, puneti cuburi de gheata cat sa acopere ½ sau ¾ din suprafata acestuia, apoi turnati piureul de capsuni si sucul de lamaie, dupa care adaugati ceaiul si agitati pentru a se combina…
- Lasati recipientul la frigider pana cand beti ceaiul.
Pofta buna!