Compot de pere cu ghimbir

Share

Compotul de pere cu ghimbir este o rețetă care se prepară ușor. Spre deosebire de rețeta clasică, simplă, aceasta este aromată și de gustul deosebit al ghimbirului.

Compot de pere cu ghimbir

Compotul de pere cu ghimbir este perfect cu cereale, pus peste înghețată de vanilie, sau consumat ca atare. Vă prezentăm cum puteți pregăti o cantitate pentru 4 borcane a câte 950 ml.

Ingrediente pentru compot de pere cu ghimbir:

  • 6 pere mari, coapte, sănătoase, dar nu prea moi
  • o bucată de ghimbir de circa 10 cm, curățat și tăiat în felii subțiri
  • zeama de la o lămâie mare
  • 2 1/4 căni de zahăr
  • 5 1/4 căni de apă
  • opțional: 4 bucăți de anason stelat (Illicium verum)

Mod de preparare pentru compot de pere cu ghimbir:

  • Sterilizați borcanele.
  • Preparați siropul: amestecați zahărul și apa într-o cratiță de dimensiuni medii; dați în clocot amestecul până când se dizolvă zahărul, apoi opriți focul și dați deoparte cratița, să se răcorească.
  • Spălați și curățați perele, eliminați-le miezul și tăiați-le în bucăți mici.
  • Așezați perele într-un vas cu apă rece și zeamă de lămâie, ca să nu se oxideze.
  • Puneți câteva felii de ghimbir, o bucată de anason stelat în fiecare borcan sterilizat. Adăugați perele și siropul de zahăr, încât să acopere perele.
  • Fixați bine capacele și le puneți la fiert într-o oală mare. După ce dă în clocot, reduceți temperatura și le fierbeți timp de zece minute, apoi le lăsați să se răcorească la temperatura camerei.
  • După aceea, în cazul în care capacele se mișcă, înseamnă că nu au fost bine fixate și trebuie să le țineți la frigider. Când sunt sigilate bine capacele, compotul poate rezista în condiții foarte bune până la un an…
  • Din momentul în care deschideți capacul, trebuie să consumați imediat conținutul.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news