Reteta lichior de nuci verzi

Share

Lichiorul de nuci verzi, sau “nocino”, cum mai este numit, este un lichior de provenienta italiana, facut strict din nuci verzi, nedecojite. Timpul perfect pentru a face aceasta minunatie este sfarsitul lui mai, inceputul lui iunie, cand nucile inca nu s-au intarit.

lichior de nuci verzi

Sucul nucilor verzi va pata absolut orice intra in contact cu acestea, asa ca, poate ati dori cu ardoare sa purtati niste manusi destul de groase in momentul in care veti incepe sa le taiati. Exact cand ati terminat cu ele, spalati bine tocatorul.

Ingrediente pentru lichior de nuci verzi:

  • Zeama de la o singura lamaie;
  • Cuisoare;
  • ¼ bat de scortisoara;
  • vanilie;
  • 1 pahar/o ceasca de zahar;
  • 1 litru de votca de buna calitate;
  • 30 de nuci verzi.

Mod de preparare:

  • Taiati nucile verzi in patru, purtand manusi (sa nu uitati). Puneti-le pe cele taiate intr-un pahar mare, cu o gura larga, in care ati pus in prealabil votca, lamaia, cuisoarele, scortisoara si vanilia.
  • Inchideti ermetic paharul sau borcanul si lasati-l sub soare timp de 60 zile. Agitati-l din cand in cand.
  • La sfarsitul celor 60 de zile, faceti un sirop din apa si zahar – lasati pe foc pana se dizolva totul.
  • Filtrati sucul si lasati deoparte nucile verzi si mirodeniile. Adaugati siropul de mai sus cu alcoolul ce a stat 60 de zile la macerat.
  • Puneti totul intr-o singura sticla si inchideti ermetic.
  • Acum tot ce aveti de facut este sa asteptati de la sase luni pana la doi ani. Odata cu trecerea timpului, lichiorul va deveni mult mai bun…

Share
Abonează-te pe:Yve.ro news