Vin fiert cu arome

Vinul fiert cu arome este o rețetă de cocktail festiv, ideal pentru petrecerile care au loc cu ocazia sărbătorilor din timpul iernii, dar și pentru serile în care doriți să vă relaxați cu o băutură caldă.

Vin fiert cu arome

Vinul fiert cu arome are un gust special, oferit de scorțișoară, cuișoare, anason stelat și miere. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru 4 pahare.

Ingrediente pentru vin fiert cu arome:

  • 1 sticlă de vin roșu, de exemplu Cabernet Sauvignon
  • ¼ cană de brandy
  • 1 lămâie
  • 1 portocală
  • ¼ cană de miere
  • ¼ cană de apă
  • 1 bețigaș de scorțișoară
  • 6 cuișoare
  • 2 bucăți de anason stelat
  • felii de portocală, pentru decor

Mod de preparare pentru vin fiert cu arome:

  • Într-o oală, turnați vinul roșu, brandy-ul, apa și adăugați mierea, bețigașul de scorțișoară, cuișoarele și cele două bucăți de anason stelat.
  • Stoarceți lămâia și portocala, după care adăugați zeama lor în oală și amestecați.
  • Lăsați oala să fiarbă la foc mediu până când dă în clocot, apoi reduceți flacăra și lăsați să fiarbă astfel pentru încă 15 minute.
  • Turnați în pahare și adăugați felii de portocală.
  • Serviți cald.

Poftă bună!

Loading..