Vin fiert cu arome

359

Vinul fiert cu arome este o rețetă de cocktail festiv, ideal pentru petrecerile care au loc cu ocazia sărbătorilor din timpul iernii, dar și pentru serile în care doriți să vă relaxați cu o băutură caldă.

Vin fiert cu arome

Vinul fiert cu arome are un gust special, oferit de scorțișoară, cuișoare, anason stelat și miere. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru pahare.

Ingrediente pentru vin fiert cu arome:

  • 1 sticlă de vin roșu, de exemplu Cabernet Sauvignon
  • ¼ cană de brandy
  • 1 lămâie
  • 1 portocală
  • ¼ cană de miere
  • ¼ cană de apă
  • 1 bețigaș de scorțișoară
  • 6 cuișoare
  • 2 bucăți de anason stelat
  • felii de portocală, pentru decor

Mod de preparare pentru vin fiert cu arome:

  • Într-o oală, turnați vinul roșu, brandy-ul, apa și adăugați mierea, bețigașul de scorțișoară, cuișoarele și cele două bucăți de anason stelat.
  • Stoarceți lămâia și portocala, după care adăugați zeama lor în oală și amestecați.
  • Lăsați oala să fiarbă la foc mediu până când dă în clocot, apoi reduceți flacăra și lăsați să fiarbă astfel pentru încă 15 minute.
  • Turnați în pahare și adăugați felii de portocală.
  • Serviți cald…

Poftă bună!

loading...
Articolul precedentTatuaje cosmetice pentru sprancene, buze si ochi
Articolul următorTinuta pentru opera

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!