Cannelloni cu dovlecei in sos de lamaie

265

Cannelloni cu dovlecei in sos de lamaie reprezinta o reteta culinara inspirata din bucataria internationala, o reteta care se prepara usor si repede.

Cannelloni cu dovlecei in sos de lamaie

Reteta cannelloni cu dovlecei in sos de lamaie poate fi preparata si in varianta vegana, prin utilizarea laptelui de soia in locul celui de vaca, iar parmezanul poate fi inlocuit cu seminte de pin.

Ingrediente:

  • ulei de masline
  • 300 g de dovlecei taiati cubulete
  • 1 mana de patrunjel tocat
  • 1 mana de busuioc tocat
  • aproximativ 16 cannelloni
  • 2-3 lingurite de parmezan ras sau seminte de pin
  • un praf de sare
  • optional: 2 lingurite de branza ricotta maruntita

Ingrediente pentru sosul de lamaie:

  • 1 ceapa, tocata
  • sucul de la ½ lamaie
  • ulei de masline
  • 25 g de faina
  • 200 ml supa de legume
  • 300 ml de lapte (de vaca sau de soia)
  • un praf de sare

Mod de preparare pentru cannelloni cu dovlecei in sos de lamaie:

  • Cannelloni cu dovlecei in sos de lamaie reprezinta o reteta culinara rapida si usoara. Se va pregati sosul prin sotarea cepei in ulei de masline cu faina.
  • Se va turna amestecul peste supa de legume, iar laptele (de vaca sau de soia) se va duce in punctul de fierbere, amestecandu-l. Se va asezona cu putina sare, se va mai fierbe pret de trei minute, dupa care se va adauga sucul de lamaie.
  • Se vor praji dovleceii in ulei de masline si se vor amesteca cu patrunjel, busuioc si, optional, cu branza ricotta.
  • Se vor asezona cu sare si se va pune intr-o punga ce se va taia la un colt.
  • Se vor umple cannelloni cu amestecul de dovlecei si se vor aseza unul langa altul; se va turna deasupra sosul, presarand apoi parmezanul sau semintele de pin…
  • Se va lasa totul la cuptor timp de 45 de minute.

Pofta buna!