Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Paste / Cannelloni cu dovlecei in sos de lamaie

Cannelloni cu dovlecei in sos de lamaie

Cannelloni cu dovlecei in sos de lamaie reprezinta o reteta culinara inspirata din bucataria internationala, o reteta care se prepara usor si repede.

Cannelloni cu dovlecei in sos de lamaie

 

Reteta cannelloni cu dovlecei in sos de lamaie poate fi preparata si in varianta vegana, prin inlocuirea laptelui si a Ricottei cu produse pe baza de soia, iar Parmezanul, prin semintele de pin.

Ingrediente pentru cannelloni cu dovlecei in sos de lamaie:

  • ulei de masline
  • 300 g de dovlecei, taiati cubulete
  • 1 mana de patrunjel, tocat
  • 1 mana de busuioc, tocat
  • aproximativ 16 cannelloni

Ingrediente pentru sosul de lamaie:

  • 1 ceapa, tocata
  • sucul si coaja rasa de la ½ lamaie
  • 25 grame ulei cu gust neutru (de rapita sau de samburi de struguri)
  • 25 grame de faina
  • 200 ml supa de legume
  • 300 ml de lapte (de vaca sau de soia)

Mod de preparare pentru cannelloni cu dovlecei in sos de lamaie:

  • Cannelloni cu dovlecei in sos de lamaie reprezinta o reteta culinara rapida si usoara. Se va pregati sosul prin sotarea cepei in ulei de masline cu putina faina.
  • Se va turna amestecul peste supa de legume si laptele se va duce in punctul de fierbere, amestecandu-l.
  • Se va asezona, se va fierbe pret de trei minute, dupa care se va adauga sucul de lamaie.
  • Se vor praji dovleceii in ulei de masline si se vor amesteca cu verdeata si Ricotta.
  • Se va asezona si se va pune intr-o punga ce se va taia la un colt.
  • Se vor umple cannelloni cu amestecul de dovlecei si se vor aseza unul langa altul; se va turna deasupra sosul, presarand apoi Parmezanul.
  • Se va lasa totul la cuptor timp de 45 de minute…

Pofta buna!

Euro-știri.ro