Carne de pui condimentată

Share

Carnea de pui condimentată este o rețetă ușoară, pe care o puteți adapta în funcție de preferințe.

Carne de pui condimentată

Carnea de pui condimentată se poate adapta pentru diverse variante. Puteți adăuga orice legume doriți, după preferință; de asemenea, puteți folosi și ciuperci. Vă prezentăm o variantă simplă, în stil chinezesc, pe care o puteți pregăti pentru cină, prin metoda stir-fry.

Ingrediente pentru carne de pui condimentată:

  • 680 g carne de pui (piept de pui dezosat sau carne de pe pulpe) tăiată în bucățele de circa 3 cm fiecare
  • 2 lingurițe de ghimbir proaspăt ras
  • 2 lingurițe de usturoi proaspăt zdrobit
  • ¼ cană de miere
  • 3 lingurițe sos de soia
  • 3 lingurițe vin din orez
  • ½ lingură ulei de susan
  • 2 lingurițe ulei vegetal
  • 2 lingurițe sos de stridii
  • 1 praf de piper negru
  • opțional: ceapă verde mărunțită, orez fiert

Mod de preparare pentru carne de pui condimentată:

  • Într-un bol mare amestecați mierea, sosul de soia, vinul din orez, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, uleiul de susan și puțin piper negru, ca să formați marinada; adăugați carnea de pui și amestecați. Acoperiți bolul cu o folie și lăsați-l la frigider pentru cel puțin trei ore sau peste noapte.
  • Încingeți uleiul vegetal într-o tigaie wok, la temperatură ridicată. Adăugați carnea de pui cu marinadă și prăjiți prin metoda stir-fry, pentru circa șapte-opt minute, până când carnea de pui este pătrunsă bine.
  • Reduceți temperatura și adăugați sosul de stridii, apoi agitați tigaia, ca bucățile de carne de pui să fie bine unse cu el…
  • Puteți servi această mâncare pe un strat de orez fiert, cu ceapă verde mărunțită și pusă pe deasupra.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente