Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Retete cu pui / Carne de pui cu dovlecei și porumb

Carne de pui cu dovlecei și porumb

Carnea de pui cu dovlecei și porumb este o rețetă gustoasă, care se prepară ușor, din ingrediente sănătoase.

Carne de pui cu dovlecei și porumb

Carnea de pui cu dovlecei și porumb este o mâncare sățioasă, destinată prânzului sau cinei și se poate consuma simpla sau cu o garnitură, ca de exemplu salată, orez (de preferință brun), cartofi, quinoa și altele. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru 6 porții.

Ingrediente pentru carne de pui cu dovlecei și porumb:

Pentru carnea de pui:

  • 500 g bucăți de piept de pui, mărunțite
  • 1 linguriță ulei (de preferință ulei de susan)
  • ¼ linguriță de sare
  • piper negru măcinat

Pentru prepararea dovleceilor și a porumbului:

  • 680 g dovlecei, tăiați sub formă de semilună
  • 2 căni de porumb dulce la conservă
  • 1 linguriță semințe de susan
  • 1 căpățână mare de usturoi, zdrobită
  • ½ linguriță de sare
  • piper negru măcinat

Opțional:

  • 1 căpățână de usturoi zdrobit
  • ¼ cană de ceapă verde tocată, pătrunjel verde sau mărar

Mod de preparare pentru carne de pui cu dovlecei și porumb:

  • Ungeți cu ulei o tigaie pentru fripturi, apoi o preîncălziți la o temperatură moderată.
  • Căliți usturoiul timp de circa 10 secunde, după care adăugați carnea de pui, presărați sare și piper; lăsați carnea să se prăjească, agitand tigaia ocazional, apoi transferați carnea într-un bol, pe care îl lăsați deoparte.
  • În același mod gătiți și bucățile de dovlecei și porumbul, dar le lăsați pe foc pentru 6 – 7 minute.
  • La urmă, adăugați carnea de pui în tigaie peste dovlecei și porumb, le amestecați bine și opriți focul.
  • Acest fel de mâncare se poate garnisi cu usturoi zdrobit și verdețuri (ceapă verde tocată, pătrunjel verde sau mărar, în funcție de preferință)…

Poftă bună!

Loading..