Carne de pui cu pere

Share

Carnea de pui cu pere este o reteta culinara delicioasa, care se prepara usor si repede, rezultatul fiind unul apreciat de toti invitatii, fara doar si poate.

Carne de pui cu pere

Carnea de pui cu pere reprezinta o mancare aromata, perfecta pentru serile petrecute alaturi de cei dragi, dar si pentru ocaziile speciale. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru patru portii.

Ingrediente pentru carne de pui cu pere:

  • 4 piepturi de pui dezosate, fara piele
  • 2 pere coapte, curatate de coaja si cotor, feliate
  • 4 cani de spanac tocat
  • ¾ cana de branza cu mucegai albastru maruntita
  • 2 lingurite de patrunjel tocat
  • ½ cana de ceapa rosie tocata
  • ½ lingura de sare de mare fina
  • ¼ lingura de piper negru macinat
  • 3 lingurite de ulei de masline extravirgin
  • 2 lingurite de otet de cidru de mere

Mod de preparare pentru carne de pui cu pere:

  • Incingeti cuptorul la 190ºC.
  • Asezonati piepturile de pui cu sare si piper.
  • Incingeti o lingurita de ulei de masline intr-o tigaie si adaugati piepturile de pui, lasandu-le cam doua-trei minute pe fiecare parte, pana devin usor aurii, apoi le transferati intr-o tava, pe care o lasati la cuptor circa 15 minute.
  • Intre timp, incingeti o lingurita de ulei de masline in tigaie, la foc mediu, si caliti ceapa, timp de doua-trei minute, apoi adaugati spanacul si amestecati, lasandu-l pe foc pana cand se „ofileste”, dupa care il transferati pe un platou sau in patru farfurii.
  • Curatati tigaia si adaugati in ea ultima lingurita de ulei de masline si otetul de cidru de mere; adaugati perele si le lasati la foc potrivit pana cand se inmoaie, dupa care adaugati patrunjelul.
  • Asezati piepturile de pui peste spanac…
  • Deasupra fiecarui piept de pui adaugati feliile de pere si cate doua lingurite de branza cu mucegai albastru maruntita.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente