Carne de pui cu sos si orez

Share

Carnea de pui cu sos si orez reprezinta o mancare plina de savoare, rafinata, destinata mesei de pranz sau cinei.

Orez cu carne de pui si mirodenii

Carnea de pui cu sos si orez se poate prepara cu orice ocazie, inclusiv la ocazii, deoarece va crea inviatilor o impresie deosebita prin gustul desavarsit. Va prezentam cum puteti prepara patru portii.

Ingrediente pentru carne de pui cu sos si orez:

  • 2 piepturi de pui dezosate si fara piele taiate pe jumatate
  • 2 lingurite de orez brun
  • 2 lingurite de miere
  • 1/3 cana de sos de soia
  • 2 lingurite de sos picant
  • 2 linguri de ghimbir proaspat ras
  • 2 linguri de usturoi tocat
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de ulei de floarea-soarelui
  • orez fiert
  • optional: ceapa verde, seminte de susan

Mod de preparare pentru carne de pui cu sos si orez:

  • Preparati sosul: Amestecati intr-un bol mic zaharul brun, mierea, sosul de soia, ghimbirul, usturoiul si sosul iute.
  • Taiati carnea de pui sub forma de cuburi si le frecati usor cu o cantitate mica de sare si piper.
  • Incingeti uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu, adaugati carnea de pui si o prajiti pe toate partile.
  • Dupa aceea, turnati sosul peste carnea de pui si lasati sa fiarba la foc mic fara capac, timp de opt, pana la zece minute.
  • Adaugati peste orezul fiert carnea de pui cu sos si, optional, presarati deasupra ceapa verde si/sau seminte de susan…

Pofta buna!

 


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente