Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Paste / Carne de pui cu taitei si broccoli

Carne de pui cu taitei si broccoli

Carnea de pui cu taitei si broccoli reprezinta o mancare usoara si consistenta, inspirata din bucataria chinezeasca.

Carne de pui cu taitei si broccoli

Carnea de pui cu taitei si broccoli va fi gata in circa 20 de minute. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru patru portii.

Ingrediente pentru carne de pui cu taitei si broccoli:

  • 2 piepturi de pui, taiati fasii
  • 240 g taitei cu ou
  • ½ capatana de broccoli rupta in florete
  • 300 g de germeni de fasole verde
  • 3 morcovi taiati subtire pe lungime
  • 3 cepe verzi taiate pe jumatate in fasii lungi
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 lingurite de piure de rosii
  • 1 bucatica de radacina de ghimbir ras
  • 1 ardei chili (inlaturati semintele) tocat
  • 1 lingurita de sos de soia
  • 1 lingurita de sos de stridii
  • 1 lingurita de ulei vegetal

Mod de preparare pentru carne de pui cu taitei si broccoli:

  • Amestecati usturoiul, ghimbirul, ardeiul chili, sosul de soia si piureul de rosii, apoi adaugati carnea de pui si o lasati la marinat.
  • Puneti apa la fiert, adaugati taiteii, floretele de broccoli si morcovii, si le lasati sa fiarba timp de patru minute, dupa care scurgeti apa.
  • Incingeti uleiul intr-o tigaie wok, puneti carnea de pui si marinada, apoi le gatiti prin metoda stir-fry timp de patru-cinci minute, pana se patrund, adaugati ceapa verde si germenii de fasole verde, sa se inmoaie.
  • La servire, adaugati deasupra sosul de stridii amestecat cu doua lingurite de apa…

Pofta buna!