Carnea de pui cu taitei reprezinta o reteta culinara sanatoasa si consistenta, care se poate consuma acasa sau la birou, cu sau fara o mana de nuci caju sfaramate.
Carnea de pui cu taitei este o mancare delicioasa si usoara, care se prepara usor, in circa 25 de minute. Va prezentam cum puteti face o cantitate pentru doua portii.
Ingrediente pentru carne de pui cu taitei:
- 200 g carne de pui fripta si maruntita
- 100 g de mazare
- 4 cepe verzi feliate
- 1 ardei gras rosu mare, maruntit
- 2 cateli de usturoi feliati subtire
- 160 g de taitei cu ou
- 1 lingurita de ulei de floarea-soarelui
- 2 linguri de amidon
- 2 lingurite sos de soia sau de peste
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingura coriandru maruntit
- ½ lingura de boia de ardei iute
- 10-20 g busuioc sau coriandru verde, taiat in bucati mari
Mod de preparare pentru carne de pui cu taitei:
- Amestecati intr-un bol amidonul cu sosul de soia sau de peste si zaharul, apoi adaugati treptat opt lingurite de apa.
- Fierbeti taiteii intr-o oala timp de patru minute in apa clocotita.
- Intre timp, incingeti uleiul intr-o tigaie wok si caliti timp de trei minute ardeiul, usturoiul si ceapa verde, apoi adaugati carnea de pui maruntita, mirodeniile si mazarea, le frigeti prin metoda stir-fry cateva secunde, apoi turnati amestecul in care exista amidonul…
- Agitati tigaia pana cand se incheaga continutul, apoi adaugati taiteii scursi, busuiocul si coriandrul.
Pofta buna!