Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Retete cu pui / Carne tocată de pasăre cu fasole verde

Carne tocată de pasăre cu fasole verde

Carnea tocată de pasăre cu fasole verde este o rețetă foarte gustoasă pe care o puteți prepara cu ușurință pentru cină.

Carne tocată de pasăre cu fasole verde

Carnea tocată de pasăre cu fasole verde se poate consuma ca atare sau împreună cu orez și alte legume. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru 4 porții.

Ingrediente pentru carne tocată de pasăre cu fasole verde:

  • 450 g carne tocată de pasăre (de exemplu, de pui sau de curcan)
  • 1+ ½ cană de fasole verde proaspătă sau congelată, ruptă ori tăiată în mai multe bucăți
  • ½ cană de ardei gras (de preferință, galben), tăiat cubulețe
  • ½ cană de ceapă tocată
  • 1 lingură de usturoi zdrobit
  • ¾ cană de sos de tomate preparat acasă ori sos pentru paste
  • 2 linguri de ulei (de preferință ulei de măsline extravirgin)
  • un praf de ardei chili
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru carne tocată de pasăre cu fasole verde:

  • Încingeți uleiul într-o tigaie mare, la temperatură medie spre ridicată.
  • Adăugați carnea tocată de pasăre și desfaceți-o în mai multe bucăți mici.
  • După ce s-a pătruns carnea, adăugați ceapa și usturoiul; amestecați ocazional în tigaie, până când ceapa capătă o nuanță de auriu spre maroniu.
  • Adăugați cubulețele de ardei gras, fasolea verde și sosul de tomate; acoperiți tigaia cu un capac și lăsați pe foc până când se înmoaie ardeiul și fasolea.
  • Presărați sare, piper și praf de chili după gust.
  • Acest fel de mâncare se servește cald.

Poftă bună!