Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Garnituri / Cartofi țărănești cu boia dulce

Cartofi țărănești cu boia dulce

Cartofii țărănești cu boia dulce reprezintă o mâncare simplă, dar foarte gustoasă, cu specific românesc.

Cartofi tărănești cu boia dulce

Cartofii țărănești cu boia dulce se pot consuma atât simpli, cât și drept garnitură la afumătură. Indiferent dacă optați pentru varianta de post sau pentru cea de dulce, puteți servi această mâncare alături de o salată sau murături.

Ingrediente pentru cartofi țărănești cu boia dulce:

  • 1 kg de cartofi
  • 150 g ceapă
  • 1 – 2 lingurițe de boia dulce
  • 9 linguri de ulei
  • 1 linguriță de sare
  • ½ sau 1 linguriță de piper
  • opțional: pătrunjel verde

Mod de preparare pentru cartofi țărănești cu boia dulce:

  • Fierbeți cartofii în coajă, la foc potrivit, până când se pătrund bine, apoi scurgeți apa și îi lăsați să se răcorească, după care îi curățați de coajă.
  • Tăiați sub formă de cubulețe cartofii fierți.
  • Puneți uleiul la încins într-o tigaie mare.
  • Tocați mărunt ceapa și o adăugați în tigaie, apoi o prăjiți, iar după aceea adăugați boia dulce, sare, piper și amestecați rapid totul.
  • Adăugați cubulețele de cartofi în tigaie și îi amestecați ușor, întorcându-i când și când de jos în sus.
  • Gustați și, dacă mai este cazul, mai adăugați sare și piper, în funcție de preferință.
  • Opțional, ornați cu pătrunjel verde…

Poftă bună!