Ciocanele de pui la cuptor, cu ghimbir si usturoi

Share

Ciocanelele de pui la cuptor, cu ghimbir si usturoi este o reteta delicioasa si sanatoasa, perfecta pentru cina.

 Ciocanele de pui la cuptor cu ghimbir si usturoi

Ciocanelele de pui la cuptor, cu ghimbir si usturoi sunt mai intai trecute prin condimente, apoi lasate sa se rumeneasca usor pentru a capata un gust minunat. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru doua-trei portii.

Ingrediente pentru ciocanele de pui la cuptor cu ghimbir si usturoi:

  • 680 g ciocanele de pui
  • 1 bucata de ghimbir de 3 – 5 cm
  • 5 catei de usturoi
  • ½ lingura sos de stridii
  • 1 ½ lingura sos de soia
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1 lingura de miere
  • piper alb
  • sare
  • verdeturi, dupa preferinta
  • seminte de susan

Mod de preparare pentru ciocanele de pui la cuptor cu ghimbir si usturoi:

  • Curatati de coaja, apoi taiati ghimbirul si usturoiul; tocati verdeturile.
  • Spalati ciocanelele de pui si folositi un servet de hartie pentru a absorbi apa de pe ele.
  • Frecati cu grija ciocanelele de pui mai intai cu ghimbir, dupa aceea cu usturoi si puneti-le intr-un bol, apoi adaugati si restul ingredientelor. Amestecati bine totul, pana cand ciocanelele de pui se acopera, apoi le lasati la marinat pentru 30 – 120 de minute la frigider.
  • Incingeti cuptorul la 190˚C.
  • Asezati pe tava o hartie pentru copt, iar pe ea puneti ciocanelele de pui pe care puteti sa le impachetati intr-o folie de aluminiu, lasand-o desfacuta la suprafata; pe la jumatatea timpului de coacere, cand s-au copt pe interior, puteti sa le acoperiti complet cu folia de aluminiu pentru a nu se arde prea rau la suprafata.
  • Lasati ciocanelele de pui la cuptor timp de 30 – 40 de minute, pana cand se rumenesc usor. In cazul in care ghimbirul si usturoiul se ard totusi pe suprafata ciocanelelor de pui, razuiti-le inainte de a le consuma.
  • Presarati verdeturi tocate si seminte de susan…
  • Serviti cald.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente