Ciuperci sotate

Ciupercile sotate sunt delicioase și pot fi servite simple sau cu mămăliguță caldă, oricând aveți poftă de o mâncare ușoară și sățioasă.

Ciuperci sotate

Ciupercile sotate sunt gata în circa 25 de minute. Această versiune presupune sotarea în unt, usturoi și vin. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru șase porții.

Ingrediente pentru ciuperci sotate:

  • 450 g ciuperci (Champignon sau Portobello)
  • 2 căței de usturoi zdobiți
  • 3 lingurițe de unt
  • ¼ cană de pătrunjel verde, tocat
  • ¼ cană de vin Marsala sau Sherry
  • ¼ cană de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
  • un praf de zare grunjoasă

Mod de preparare pentru ciuperci sotate:

  • Spălați bine ciupercile. Dacă sunt mici, le lăsați întregi, dar dacă sunt mari, le tăiați în mai multe bucăți.
  • Topiți untul într-o tigaie încinsă, la foc potrivit. Când începe să facă bule, adăugați usturoiul și lăsați să se călească pentru 30 de secunde. Adăugați vinul și așteptați să clocotească.
  • Adăugați ciupercile în tigaie, amestecați-le puțin, acoperiți și lăsați să se soteze timp de 15 minute, la foc mediu spre mic.
  • După aceea, dați capacul la o parte, presărați un praf de sare și mai lăsați la sotat pentru încă cinci minute.
  • Presărați apoi pătrunjel verde, tocat și stropiți cu zeamă de lămâie…

Poftă bună!

Loading..