Ciuperci sotate

507

Ciupercile sotate sunt delicioase și pot fi servite simple sau cu mămăliguță caldă, oricând aveți poftă de o mâncare ușoară și sățioasă.

Ciuperci sotate

Ciupercile sotate sunt gata în circa 25 de minute. Această versiune presupune sotarea în unt, usturoi și vin. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru șase porții.

Ingrediente pentru ciuperci sotate:

  • 450 g ciuperci (Champignon sau Portobello)
  • 2 căței de usturoi zdobiți
  • 3 lingurițe de unt
  • ¼ cană de pătrunjel verde, tocat
  • ¼ cană de vin Marsala sau Sherry
  • ¼ cană de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
  • un praf de zare grunjoasă

Mod de preparare pentru ciuperci sotate:

  • Spălați bine ciupercile. Dacă sunt mici, le lăsați întregi, dar dacă sunt mari, le tăiați în mai multe bucăți.
  • Topiți untul într-o tigaie încinsă, la foc potrivit. Când începe să facă bule, adăugați usturoiul și lăsați să se călească pentru 30 de secunde. Adăugați vinul și așteptați să clocotească.
  • Adăugați ciupercile în tigaie, amestecați-le puțin, acoperiți și lăsați să se soteze timp de 15 minute, la foc mediu spre mic.
  • După aceea, dați capacul la o parte, presărați un praf de sare și mai lăsați la sotat pentru încă cinci minute.
  • Presărați apoi pătrunjel verde, tocat și stropiți cu zeamă de lămâie…

Poftă bună!

loading...
Articolul precedentMeniu pentru controlarea furiei
Articolul următor5 soluții pentru un par sanatos

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!