Clatite cu ceapa verde

Share

Clatitele cu ceapa verde sunt de origine chinezeasca si se prepara foarte usor, cu ingrediente aflate la indemana oricui.

Clatite cu ceapa verde

Clatitele cu ceapa verde au la baza un aluat subtire din oua, faina, lapte si praf de copt, in care se incorporeaza feliute proaspete de ceapa verde. Se pot consuma ca atare atat la micul dejun sau pranz, iar pentru cina, pot fi asociate cu o friptura de porc si castraveti murati.

Ingrediente pentru clatite cu ceapa verde:

  • 4 oua proaspete
  • 250 g faina
  • 750 ml lapte
  • 80 g unt
  • 5 lingurite de praf de copt
  • 1 lingurita de sare
  • 4 cepe verzi

Mod de preparare pentru clatite cu ceapa verde:

  • Topiti untul.
  • Taiati ceapa in rondele fine.
  • Intr-un bol, adaugati ouale, laptele si untul topit, pe care le amestecati.
  • Intr-un alt bol, puneti faina, praful de copt si sarea.
  • Adaugati gradual amestecul cu oua peste cel cu faina si amestecati pana obtineti o compozitie fina, apoi o lasati la frigider pentru cel putin o ora.
  • Incingeti la foc mediu o tigaie non-lipicioasa. Adaugati aproximativ trei lingurite in compozitie ca sa se formeze un strat subtire. Presarati pe acel strat cateva rondele fine de ceapa verde, lasati doua minute in tigaie sa se formeze clatita, apoi o intoarceti ca sa se faca si pe partea cealalta.
  • Repetati procedeul pentru a obtine si celelalte clatite.
  • Serviti clatitele calde…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente