Murături tocate asortate la borcan

Share

Murăturile tocate asortate la borcan sunt ușor de făcut, iar gustul lor acrișor, puțin picant, va adăuga un plus de savoare multor mâncăruri gătite la cuptor sau preparate la grătar.

Muraturi tocate asortate la borcan

Murăturile tocate asortate la borcan se pot adăuga și în salate ori în sandvisuri. Deoarece sunt marunțite, permit o mulțime de asocieri și aduc o pată de culoare oricărei mese, înveselind-o.

Ingrediente pentru murături tocate asortate la borcan:

  • 2 mănunchiuri de ridichi
  • 1 mână de morcovi mărunți
  • 2 ardei iuți Jalapeño (sau mai mulți, depinde cât de picant vă place)
  • 1 mână de coriandru verde mărunțit
  • sare după gust
  • ½ cană oțet de vin alb
  • ¼ cană oțet de vin roșu
  • ¼ cană de oțet de mere
  • 1/2 cană de zahăr granulat
  • opțional: puteți adăuga și ardei grași, ceapă

Mod de preparare pentru murături tocate asortate la borcan:

  • Tocați mărunt legumele, în forma dorită: rondele, cubulețe, fideluță etc. și le așezați într-un recipient de 600 ml.
  • Într-o cratiță, puneți zahărul și oțetul, pe care le amestecați și le fierbeți la foc mic până când zaharul s-a dizolvat complet; după aceea, depozitați lichidul în frigider, ca la final sa readuceți la temperatura camerei.
  • De îndată ce s-a răcit, îl turnați peste combinația de legume, ardei iuți, coriandru și sare. Amestecați bine totul și lăsați recipientul la frigider…
  • Murăturile se consumă pe parcursul a câteva săptămâni.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente