Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Garnituri / Fricassee de conopidă

Fricassee de conopidă

Fricassee de conopidă este o rețetă de garnitură simplă, care se prepară ușor, din ingrediente sănătoase.

Fricassee de conopida

Fricassee de conopidă se poate consuma atât proaspătă, cât și reîncălzită, ca atare sau alături de fripturi sau mâncăruri pe bază de fructe de mare. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru 4 porții.

Ingrediente pentru fricassee de conopidă:

  • 1 conopidă mică
  • 2 cepe franțuzești, tăiate fin
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • zeama și coaja rasă de la o lămâie
  • 1 linguriță de pătrunjel verde, tocat
  • ulei de măsline
  • puțină pudră de chili
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru fricassee de conopidă:

  • Spălați bine conopida, apoi o tăiați în mai multe bucățele.
  • Încingeți puțin ulei de măsline într-o tigaie, adăugați bucățelele de conopidă, apoi le prăjiți câteva minute, până capătă o nuanță de auriu spre brun; apoi, adăugați o jumătate de pahar cu apă și sotați conopida până se evaporă apa.
  • Adăugați usturoiul, cepele și presărați puțină pudră de chili, după care le lăsați să să se mai prăjească pentru câteva minute.
  • Luați tigaia de pe foc și adăugați pătrunjelul tocat, zeama și coaja rasă de lămâie.
  • Presărați sare și piper după gust.

Poftă bună!