Friptura de iepure cu sos de mustar si miere

Share

Friptura de iepure cu sos de mustar si miere este o reteta apetisanta pentru ocazii speciale si sarbatori.

 Friptura de iepure cu sos de mustar si miere

Friptura de iepure cu sos de mustar si miere face parte din bucataria frantuzeasca. Acest tip de mancare are un gust asemanator cu cel de pui, iar sosul de mustar si miere ii ofera o savoare deosebita. Va prezentam cum puteti obtine doua portii.

Ingrediente pentru friptura de iepure cu sos de mustar si miere:

  • 2 pulpe de miel (550 g)
  • 2 catei de usturoi proaspat
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 3 – 4 lingurite din mustarul preferat
  • 250 ml bulion pentru supa de pui sau de legume
  • 1 lingurita de salvie uscata, maruntita
  • 1 lingurita de miere
  • piper negru macinat
  • sare
  • optional, cateva frunze de patrunjel maruntit

Mod de preparare pentru friptura de iepure cu sos de mustar si miere:

  • Incingeti cuptorul la 200˚C. Pregatiti o tava pentru copt si o lasati deoparte.
  • Preparati sosul: puneti intr-un bol mustarul, bulionul, salvia, mierea, sare si piper dupa gust, apoi le amestecati bine.
  • Faceti mici crestaturi pe pulpele de iepure si frecati cu sare si piper.
  • Incingeti ulei intr-o tigaie, apoi pulpele de iepure si prajiti pana cand devin maronii pe toate partile, dupa care le luati cu o spatula si le asezati pe tava pentru copt.
  • In uleiul ramas in tigaie, perpeliti usturoiul maruntit cat sa se inmoaie putin, apoi il adaugati peste iepure in tava si turnati si sosul de mustar.
  • Lasati tava la cuptor pentru o ora.
  • Dupa primele 30 de minute, intoarceti friptura pe partea cealalta, apoi mai lasati inca 20 de minute si intoarceti din nou pentru zece minute.
  • Scoateti de la cuptor si lasati deoparte pentru cinci minute.
  • Puteti sa mai adaugati sos si patrunjel maruntit…
  • Acest tip de friptura merge servit impreuna cu o garnitura.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente