Friptura de miel in stil grecesc

Share

Friptura de miel in stil grecesc este o reteta usoara pe care o puteti prepara cu ocazia sarbatorilor pascale sau oricand doriti sa va bucurati de gustul sau minunat.

Friptura de miel in stil grecesc

Friptura de miel in stil grecesc imbina gustul deosebit al carnii de miel cu cel usor amarui al otetului balsamic de zmeura, cu prospetimea oferita de rozmarin si cu aroma nucilor pecan, care insa nu ii iau din savoare, ci o completeaza.

Ingrediente pentru friptura de miel in stil grecesc:

  • 2 bucati de cotlete cu coaste (se pot gasi in supermarketuri sub denumirea de French Racks)
  • 1/3 ceasca de nuci pecan zdrobite
  • ¼ ceasca otet balsamic de zmeura
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 2 linguri de rozmarin verde, taiat fin
  • 1 lingura de piper
  • ½ lingura sare

Mod de preparare pentru friptura de miel in stil grecesc:

  • Eliminati excesul de grasime de pe miel.
  • Intr-un bol, amestecati otetul, uleiul si rozmarinul, apoi adaugati cotletele cu coaste si lasati la marinat peste noapte in frigider.
  • In ziua urmatoare, incingeti cuptorul la 230˚C.
  • Frecati mielul cu sare si piper, il puneti in cuptor, adaugati putin sos marinat pe el, apoi turnati nucile pecan zdrobite.
  • Acoperiti varfurile coastelor cu folie din aluminiu si lasati la cuptor sa se coaca timp de 20 de minute, apoi reduceti temperatura la 200˚C, dupa care mai lasati inca 10 – 15 minute.
  • Acest fel de mancare se serveste cald…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news