Garnitura cu ciuperci si spanac

Share

Garnitura cu ciuperci si spanac pe care v-o prezentam astazi isi are originea in partea de sud a Italiei, unde este foarte apreciata.

garnitura cu ciuperci si spanac

Garnitura cu ciuperci si spanac poate fi preparata cu orice ocazie, deoarece este perfecta pentru a insoti orice fel de friptura, peste, paste sau mancaruri pe baza de oua, iar otetul balsamic ii ofera un gust interesant. Se poate consuma insa si simpla. Reteta urmatoare este pentru patru portii si se realizeaza in aproximativ 30 de minute.

Ingrediente pentru garnitura cu ciuperci si spanac:

  • 300 g frunze de spanac proaspat
  • 400 g ciuperci
  • 50 g branza sau cascaval
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de otet balsamic
  • ½ ceasca vin alb
  • patrunjel proaspat
  • sare
  • piper negru macinat

Mod de preparare pentru garnitura cu ciuperci si spanac:

  • Taiati ciupercile in felii, taiati ceapa si usturoiul in cubulete, maruntiti patrunjelul, taiati branza sau cascavalul in bucatele marunte sau dati prin razatoare.
  • Incingeti o cratita mare si puneti uleiul de masline, apoi faceti un sote din ceapa si usturoi in acel ulei pana cand incep sa se inmoaie.
  • Puneti ciupercile si prajiti-le timp de vreo trei minute, apoi adaugati spanacul si prajiti in continuare timp de cateva minute, pana se opareste putin spanacul.
  • Adaugati otetul balsamic si agitati constant tigaia pana cand este absorbit complet, dupa care turnati vinul alb si agitati.
  • Reduceti flacara de la aragaz la minimum si fierbeti zeama respectiva pana cand vinul este absorbit in totalitate, apoi scoateti separat si presarati branza/cascavalul, sare, piper si patrunjel crud.
  • Aceasta garnitura se serveste calda…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente