Ridichi inabusite cu bacon

Share

Ridichile inabusite cu bacon reprezinta o reteta de garnitura cu gust condimentat, pe care o puteti asocia cu o friptura delicioasa.

Ridichi inabusite cu bacon

Ridichile inabusite cu bacon au un gust minunat si sunt usor de facut. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru doua-patru portii.

Ingrediente pentru ridichi inabusite cu bacon:

  • 450 g ridichi rosii, proaspete
  • 2 felii de bacon
  • 2 cepe frantuzesti mari
  • 1 lingura de unt
  • 2 lingurite de otet balsamic
  • o mana de patrunjel verde, proaspat
  • ½ cana de apa
  • piper negru, macinat
  • sare

Mod de preparare pentru ridichi inabusite cu bacon:

  • Maruntiti feliile de bacon si taiati cepele in rondele subtiri.
  • Eliminati frunzulitele ridichilor si apoi le taiati pe jumatate.
  • Taiati marunt si patrunjelul, o cantitate pentru 2/3 de cana.
  • Intr-o tigaie larga si adanca, incingeti uleiul si prajiti bacon-ul, la o temperatura medie spre ridicata, timp de aproximativ cinci minute.
  • Cand bacon-ul este bine patruns si devine crocant, adaugati ridichile cu partea taiata in jos si lasati-le la inabusit fara a umbla la ele timp de doua-trei minute.
  • Dupa aceea, adaugati rondelele de ceapa si gatiti amestecand sau agitand tigaia, inca un minut.
  • Adaugati otetul balsamic si apa, care trebuie sa vina in jurul ridichilor. Reduceti temperatura de la aragaz, acoperiti tigaia si lasati la inabusit pentru opt-zece minute, pana cand ridichile devin mai moi.
  • Inlaturati capacul si lasati din nou la inabusit pentru inca trei-patru minute, pana ce lichidul s-a redus si a devenit un sos de consistenta siropului.
  • Adaugati patrunjel verde si amestecati totul.
  • Asezonati cu sare si piper dupa gust…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente