Rondele de cartofi cu cimbru

299

Rondelele de cartofi cu cimbru reprezintă o mâncare foarte gustoasă care poate fi consumată ca atare sau drept garnitură la fripturi de tot felul, diverse grătare sau mâncăruri cu pește.

Rondele de cartofi cu cimbru

Rondelele de cartofi cu cimbru pot fi consumate cu orice ocazie, la mesele de prânz sau cină. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru șase-opt porții.

Ingrediente pentru rondele de cartofi cu cimbru:

  • 2 kg de cartofi
  • 8 lingurițe de unt nesărat, topit
  • 1 linguriță de cimbru verde, tocat
  • 1 linguriță de sare grunjoasă

Mod de preparare pentru rondele de cartofi cu cimbru:

  • Încingeți cuptorul la 190º C.
  • Curățați cartofii, apoi îi tăiați sub formă de rondele subțiri folosind un cuțit mare sau o mandolină de bucătărie.
  • Ungeți cu două lingurițe de unt topit o tavă mare și aranjați rondelele de cartofi în poziție verticală, ușor înclinată, până se umple complet, apoi turnați deasupra restul de șase lingurițe de unt topit; presărați sare grunjoasă și cimbru.
  • Lăsați tigaia la cuptor aproximativ o oră, până când se rumenesc rondelele de cartofi…
  • Înainte de a servi, lăsați tava deoparte pentru zece minute, să se răcorească.

Poftă bună!

loading...
Articolul precedentSalată de cartofi cu cremă de brânză
Articolul următorAutobronzantul este benefic?

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!