Home / RETETE / Hummus cu Tahini si sfecla rosie

Hummus cu Tahini si sfecla rosie

Hummusul cu Tahini si sfecla rosie se poate consuma simplu sau impreuna cu legume, pita ori se poate intinde pe paine, deoarece este cremos.

Humus cu Tahini si sfecla rosie

Hummusul cu Tahini si sfecla rosie este o reteta sanatoasa si gustoasa, care se prepara foarte simplu si este gata in doar 20 de minute. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru sase portii.

Ingrediente pentru hummus cu Tahini si sfecla rosie:

  • 1 radacina mica de sfecla proaspata
  • 880 g conserva de naut fiert, pe cat posibil scurs
  • 2 lingurite cu varf de pasta de susan Tahini
  • 2 catei mari de usturoi
  • ¼ ceasca de ulei de masline extravirgin
  • sucul de la o lamaie mare
  • piper negru
  • sare

Mod de preparare pentru hummus cu Tahini si sfecla rosie:

  • Maruntiti cateii de usturoi.
  • Coaceti sfecla la cuptor, apoi o lasati sa se raceasca; dupa aceea o curatati de coaja si o taiati in patru bucati. Treceti bucatile de sfecla printr-un robot de bucatarie pana cand raman doar bucatele foarte mici.
  • In robotul de bucatarie adaugati nautul, pasta de susan Tahini, usturoiul, sucul de lamaie, sare si piper, apoi amestecati bine.
  • Dupa aceea turnati treptat si uleiul de masline, amestecand in continuare pana se incorporeaza.
  • Gustati si mai adaugati sare, piper si suc de lamaie, daca mai este cazul.
  • Daca hummusul este prea gros, mai adaugati putina apa.
  • Acest fel de mancare se poate tine la frigider timp de o saptamana…

Pofta buna!