Home / RETETE / Hummus din naut cu spanac

Hummus din naut cu spanac

Hummus-ul din naut cu spanac este o reteta sanatoasa si satioasa, bogata in proteine si antioxidanti.

Humus din naut cu spanac

Hummus-ul din naut cu spanac se prepara foarte usor si este perfect pentru micul dejun sau ca gustare intre mese. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate de aproximativ doua cani.

Ingrediente pentru hummus din naut cu spanac:

  • o conserva de naut
  • 3 cani de frunze de spanac crud
  • 2 catei de usturoi
  • cateva fire de arpagic verde
  • ¼ cana de ulei extravirgin
  • o lamaie mica, proaspata
  • sare si piper macinat, dupa gust
  • cateva frunze de telina

Mod de preparare pentru hummus din naut cu spanac:

  • Clatiti si uscati boabele de naut din conserva.
  • Curatati cateii de usturoi.
  • Maruntiti arpagicul cat sa ajunga pentru trei lingurite.
  • Spalati si uscati putin spanacul.
  • Stoarceti lamaia pentru a obtine sucul.
  • Intr-un robot de bucatarie, puneti nautul, usturoiul si arpagicul, le amestecati, dupa care adaugati spanacul, sucul de lamaie si procesati-le pana cand obtineti un piure fin.
  • Turnati uleiul de masline si amestecati din nou.
  • Presarati sare si piper dupa gust.
  • Garnisiti cu frunze de telina.
  • Puteti servi hummusul in decursul unei zile, impreuna cu felii de castraveti si ridichii sau cu alte legume…

Pofta buna!