Involtino de pui

Share

Involtino de pui este o reteta culinara inspirata din bucataria italiana, o mancare complexa, dar extrem de gustoasa si satioasa.

Involtino de pui

Involtino de pui reprezinta o mancare ce se poate prepara cu orice ocazie, mai ales la evenimente, nu doar datorita gustului minunat, ci si al aspectului sau festiv, care va impresiona invitatii.

Ingrediente pentru involtino de pui:

  • 2 piepturi de pui dezosate si fara piele, taiate pe jumatate
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura de praf de usturoi
  • ½ lingura de piper negru proaspat macinat
  • 4 felii subtiri de prosciutto
  • 4 felii subtiri de branza provolone taiate pe jumatate
  • 8 frunze mari de busuioc
  • 2 cani de sos de tomate

• Pentru saramura:

  • 2 l apa rece
  • 1/3 cana de sare grunjoasa
  • 1/8 cana de zahar alb

• Pentru decor:

  • frunze de busuioc

Mod de preparare pentru involtino de pui:

  • Intr-un bol mare puneti apa rece si adaugati zaharul alb si 1/3 cana de sare grunjoasa, apoi amestecati pana cand s-au dizolvat complet si adaugati carnea de pui, dupa care puneti bolul in frigider si il lasati intre 30 si 60 de minute.
  • Dupa ce s-a scurs timpul, scoateti carnea de pui si o stergeti cu prosoape de hartie.
  • Puneti fiecare bucata in tipla si o aplatizati cu un ciocan de bucatarie sau sucitor.
  • Frecati bucatile de carne cu o lingura de sare, o lingura de praf de usturoi si o jumatate de lingura de piper negru.
  • Asezati pe o suprafata plana fiecare bucata de carne si adaugati deasupra cate o felie de prosciutto, doua jumatati de felie de branza provolone si doua frunze de busuioc; rulati fiecare bucata de carne cu umplutura si o legati cu sfoara alimentara, dupa care ungeti cu ulei un gratar, il preincingeti si le frigeti timp de circa 12 minute la foc potrivit, sub capac, intorcandu-le ocazional cam la fiecare trei minute, pana cand capata o nuanta maroniei pe toate partile, apoi le luati de pe gratar si le lasati sa se racoreasca cinci minute.
  • Intre timp, puneti sosul de tomate intr-o craticioara mica, la foc mediu spre ridicat si il lasati pe foc pana s-a incalzit in totalitate.
  • Inlaturati sfoara de pe bucatile de pui, le asezati in farfurii si adaugati sos…
  • Garnisiti cu frunze de busuioc.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente