Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Omletă cu șuncă presată și brânză rasă

Omletă cu șuncă presată și brânză rasă

Omleta cu șuncă presată și brânză rasă este o rețetă delicioasă pentru un mic dejun sănătos și sățios.

Omletă cu șuncă presată și brânză rasă

Omleta cu șuncă presată și brânză rasă se prepară foarte ușor și rapid, fiind gata în circa 10 minute. Vă prezentăm cum puteți prepara două porții.

Ingrediente pentru omletă cu șuncă presată și brânză rasă:

  • 120 g felii de șuncă presată
  • 40 g brânză tip Cheddar
  • 20 ml lapte
  • 4 ouă bătute
  • puțin unt, pentru prăjit
  • sare
  • piper
  • opțional, pentru garnisire: salată sau verdețuri tocate, la alegere

Mod de preparare pentru omletă cu șuncă presată și brânză rasă:

  • Mărunțiți feliile de șuncă presată.
  • Dați prin răzătoare cele 40 g de brânză.
  • Bateți ouăle într-un bol mare, adăugați laptele și presărați sare și piper.
  • Topiți untul într-o tigaie non-lipicioasă. Puteți alege să preparați o omletă mare sau două mai mici, în funcție de cum doriți să serviți. Turnați în tigaie amestecul de ouă bătute și prăjiți-le timp de câteva secunde, până când capătă consistență pe fundul tigăii; în acel moment, presărați uniform brânza rasă și adăugați feliile mărunțite de șuncă presată, după care lăsați să se prăjească. În momentul în care brânza a început să se topească, apoi mutați tigaia pe grill pentru câteva minute, ca să se pătrundă bine omleta, până capătă o nuanță ușor arămie.
  • Pentru un aspect deosebit, puteți împături omleta în farfurie. Opțional, serviți cu salată sau verdețuri tocate…

Poftă bună!