RETETE DE MANCARE

Retete de mancare rapide si usor de gatit. O varietate de retete de mancare cu carne si retete culinare vegetariene pentru toate gusturile.

Supă de roșii

Supă de roșii

Supa de roșii este o rețetă de supă hrănitoare și ușor de preparat, destinată prânzului sau cinei. Supa de roșii este foarte gustoasă și există în mai multe variante, iar aceasta este una de post. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții. Opțional, puteți adăuga în supa de roșii fidea, tăiței de post sau 40 g orez fiert; ...

Read More »

Pilaf cu porumb

Pilaf cu porumb

Pilaful cu porumb este adaptabil, întrucât permite asocierea cu mai multe mâncăruri. De aceea, îl puteți consuma simplu sau drept garnitură. Pilaful cu porumb este ușor de făcut, aromat, sățios, dar în același timp, nu încarcă stomacul. Ingrediente pentru pilaf cu porumb: o cană de orez cu bob lung (de exemplu, Basmati) ½ cană de porumb la conservă 5 căței ...

Read More »

Amestec sotat cu pasta de curry

Amestec sotat cu pasta de curry

Amestecul sotat cu pastă de curry este o mâncare foarte gustoasă, condimentată, pe care o puteți consuma cu orez sau quinoa. Amestecul sotat cu pastă de curry va fi gata în circa 30 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții. Ingrediente pentru amestec sotat cu pastă de curry: 1 linguriță de ulei 1 ceapă, tăiată ...

Read More »

Păstăi de fasole sotate cu oregano

Păstăi de fasole sotate cu oregano

Păstăile de fasole sotate cu oregano reprezintă o rețetă culinară foarte gustoasă și hrănitoare, ideală pentru masa de prânz sau cină. Păstăile de fasole sotate cu oregano se pot consuma atât drept garnitură, cât și ca fel principal, alături de mămăligă și mujdei, de exemplu. Ingrediente pentru păstăi de fasole sotate cu oregano: 900 g păstăi de fasole (proaspătă sau congelată) ...

Read More »

Sarmale cu orez în foi de varză murată

Sarmale cu orez în foi de varză murată

Sarmalele cu orez în foi de varză murată reprezintă o mâncare cu specific românesc, foarte apreciată în special în perioada postului. Sarmalele cu orez în foi de varză murată sunt delicioase, ideale pentru o masă sățioasă. Ingrediente pentru sarmale cu orez în foi de varză murată: 1 varză murată de dimensiuni mari, potrivit de sărată şi spălată bine 1 cană ...

Read More »

Pilaf cu quinoa

Pilaf cu quinoa

Pilaful cu quinoa este potrivit pentru masa de prânz sau pentru cină și se poate consuma ca atare ori împreună cu o salată, de exemplu de spanac. Pilaful cu quinoa este o rețetă gustoasă și sănătoasă, pe care o puteți alege ca alternativă la pilaful clasic cu orez. Aceasta este versiunea simplă, dar se pot folosi și alte legume, ciuperci ...

Read More »

Chec pufos cu nuci

Chec pufos cu nuci

Checul pufos cu nuci este foarte gustos si aromat; există în mai multe variante, iar aceasta este una clasică, de post. Checul pufos cu nuci este gata in circa 45 de minute și reprezintă o alegere minunată pentru orice ocazie. Ingrediente pentru chec pufos cu nuci: 500 g făină o cană de nuci mărunțite 10 linguri de ulei 2 linguri ...

Read More »

Ciorbă de legume asortate

Ciorbă de legume asortate

Ciorba de legume asortate este o alegere potrivită pentru masa de prânz, deoarece este foarte sănătoasă și ușor de făcut. Ciorba de legume asortate este gata în circa 50 – 60 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru opt porții. Ingrediente pentru ciorbă de legume asortate: 150 g fasole verde 4 – 5 roșii 4 cartofi 2 ...

Read More »

Ciorbă de fasole cu spanac

Ciorbă de fasole cu spanac

Ciorba de fasole cu spanac este o rețetă ușor de preparat, gustoasă și echilibrată în nutrienți. Ciorba de fasole cu spanac este gata în circa 25 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru două-trei porții. Ingrediente pentru ciorbă de fasole cu spanac: o cană de fasole albă, spălată și scursă 115 g spanac un litru de supă ...

Read More »

Cartofi natur de post

Cartofi natur de post

Cartofii natur de post se prepară ușor și rapid, din puține ingrediente, iar gustul lor este foarte bun. Cartofii natur de post se pot consuma ca fel principal pentru prânz sau cină, ca atare ori drept garnitură la diverse mâncăruri cu carne. Există diferite variante pentru cartofii natur; aceasta este una simpla, de post, care se prepară cu ulei. Ingrediente pentru ...

Read More »