Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Aperitive / Paine de casa cu branza si mirodenii

Paine de casa cu branza si mirodenii

Painea de casa cu branza si mirodenii este o reteta apetisanta, care poate fi asociata cu o multime de mancaruri, deoarece este foarte versatila, gustoasa si hranitoare.

Paine de casa cu branza si mirodenii

Painea de casa cu branza si mirodenii se poate manca atat simpla, cat si impreuna cu diverse feluri de mancare. De exemplu, o puteti consuma impreuna cu o salata, ca aperitiv, cu supe, fripturi, mancaruri pe baza de cartofi sau legume si multe altele.

Ingrediente pentru paine de casa cu branza si mirodenii:

  • 500 g faina
  • 200 g crema de branza
  • 50 drojdie uscata
  • 1 lingura de unt
  • 325 ml de apa tinuta la temperatura camerei
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1/3 cana de patrunjel verde, maruntit
  • 1/3 cana de busuioc verde, maruntit
  • 1/3 cana de rozmarin verde, maruntit
  • ½ lingura de ulei
  • ½ lingurita de zahar
  • ½ lingurita de sare

Mod de preparare pentru paine de casa cu branza si mirodenii:

  • Intr-un bol mare, combinati faina, drojdia, sarea si zaharul; adaugati jumatate din cantitatea de apa peste ingredientele uscate si le amestecati bine, dupa care adaugati gradual restul de apa, amestecand in continuare. Framantati aluatul, apoi il faceti rotund si il mutati pe o suprafata dreapta, acoperita cu faina.
  • Adaugati uleiul peste aluat si il framantati inca o data, pana devine fin si elastic; daca se lipeste de maini, mai adaugati putina faina cand framantati.
  • Asezati aluatul inapoi in bol si il lasati acoperit cu un prosop, pentru 1-1.5 ore, la dospit.
  • Loviti aluatul in bol, apoi il scoateti si il taiati pe jumatate. Intindeti fiecare bucata de aluat sub forma unui dreptunghi lung de 50 cm si lat de 25 cm.
  • Intindeti ½ lingurita de unt pe fiecare bucata de aluat, presarati usturoiul zdrobit, branza maruntita si amestecul de ierburi aromatice.
  • Taiati aluatul in fasii lungi si le suprapuneti, apoi le taiati sub forma de patrate in functie de latimea taviilor.
  • Ungeti cu putin ulei bucatile de aluat si apoi suprapuneti patratele, intoarceti bucata mare pe o parte si o asezati in tava, lasand spatiu pentru crestere.
  • Acoperiti fiecare tava cu o folie transparenta si o lasati la frigider pentru 30 de minute.
  • Incingeti cuptorul la 190ºC si asezati in tavi hartie pentru copt.
  • Inlaturati folia transparenta si introduceti tavile la cuptor pentru 55 de minute.
  • Dupa ce au capatat nuanta aurie bucatile de aluat, scoateti tavile si le lasati deoparte 10 minute.

Pofta buna!