Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Paste / Paste cu ciuperci și Mascarpone

Paste cu ciuperci și Mascarpone

Pastele cu ciuperci și Mascarpone reprezintă o alegere foarte bună pentru masa de prânz sau pentru cină, deoarece sunt ușor de preparat și au un gust foarte bun.

Paste cu ciuperci și Mascarpone

Pastele cu ciuperci și Mascarpone sunt gata în circa o oră. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru 4 porții.

Ingrediente pentru paste cu ciuperci și Mascarpone

  • 350 g de paste
  • 450 g ciuperci (la alegere, după preferință)
  • ½ cană de Mascarpone
  • ¼ cană de Parmezan ras
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 3 lingurițe de unt
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 1 lingură fulgi de ardei iute
  • 3 lingurițe de pătrunjel tocat
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru paste cu ciuperci și Mascarpone:

  • Fierbeți pastele al dente, cu puțină sare.
  • Între timp, încingeți într-o tigaie untul și o linguriță de ulei de măsline, apoi adăugați ciupercile și le sotați, după care le scoateți din tigaie și le dați deoparte.
  • În uleiul rămas, căliți usturoiul și fulgii de ardei, la foc potrivit de mare. Când usturoiul se înmoaie și devine auriu, adăugați pătrunjelul tocat și ciupercile, apoi le mai lăsați la foc mic încă 5 minute.
  • Adăugați sucul de lămâie și Mascarpone, apoi asezonați cu sare și piper după gust.
  • La servire, presărați deasupra parmenzan ras.

Poftă bună!