Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Paste / Spaghete carbonara cu smântână

Spaghete carbonara cu smântână

În bucătăria italiană sunt la mare căutare pastele. Există o sumedenie de reţete şi un infinit de combinaţii pe care le puteţi încerca şi chiar experimenta pornind de la reţeta clasică. Vă propun o reţetă de carbonara clasică pe care o puteţi îmbogăţi cu piept de pui, legume, peşte sau fructe de mare. Totul ţine de modernitatea gusturilor voastre.

Spaghete carbonara cu smantana

Gata în: 35 min.

Ingrediente

– 500 g spaghete

– 350-400 g bacon

– 400 g smântână

– 4 gălbenuşuri

– 1 pahar vin alb

– ulei de măsline

– Parmezan ras

– sare

– piper

– 2 căţei de usturoi

Mod de preparare:

  1. Curăţaţi usturoiul şi îl tocaţi în două-trei (bucăţile să fie uşor mari).
  2. Într-o tigaie puneţi usturoiul şi ulei de măsline cât să acopere fundul acesteia. Când usturoiul devine auriu-maroniu îl scoateţi din ulei (păstrarea lui în continuare ar putea dăuna gustului, făcând ca uleiul să devină amar).
  3. Bacon-ul îl tăiaţi felii subţiri şi îl adăugaţi în uleiul de măsline încins deja şi cu gust de usturoi.
  4. Într-un bol bateţi gălbenuşurile cu vinul alb şi condimentaţi cu sare şi piper.
  5. Într-o oală pe foc puneţi la fiert apa în care veţi fierbe pastele. Respectaţi timpul de fierbere indicat pe cutie.
  6. După ce bacon-ul s-a rumenit, adăugaţi sosul obţinut din gălbenuşuri şi vin alb.
  7. Când pastele sunt gata, le strecuraţi şi le transferaţi într-un alt vas pe foc. Vasul să fie mare, ca să vă permită să amestecaţi. Peste paste turnaţi sosul obţinut mai sus şi amestecaţi.
  8. Turnaţi smântâna peste paste şi omogenizaţi bine, astfel încât să se pătrundă smântâna printre paste şi sos.
  9. Le serviţi calde şi pe deasupra adăugaţi Parmezan proaspăt ras.

Recomandări:

  • Aceste paste le puteţi combina cu ciuperci sau somon.
  • Pentru un plus de gust, în momentul servirii adăugaţi puţin busuioc proaspăt tocat ori ceapă verde, tocată…
  • Dacă nu aveţi Parmezan încercaţi Grana Padano sau caşcaval. Garantat se vor întinde şi vor avea şi un gust deosebit!

Poftă bună!

Reteta VIDEO