Home / RETETE / Pilaf cu quinoa

Pilaf cu quinoa

Pilaful cu quinoa este potrivit pentru masa de prânz sau pentru cină și se poate consuma ca atare ori împreună cu o salată, de exemplu de spanac.

Pilaf cu quinoa

Pilaful cu quinoa este o rețetă gustoasă și sănătoasă, pe care o puteți alege ca alternativă la pilaful clasic cu orez. Aceasta este versiunea simplă, dar se pot folosi și alte legume, ciuperci sau condimente.

Ingrediente pentru pilaf cu quinoa:

  • 1 cană de quinoa foarte bine spălată
  • 1 morcov tocat
  • ½ cană de ceapă tocată
  • 1 cățel mare de usturoi, tocat
  • 1 tulpină de țelină, tocată fin
  • 2 căni de supă de legume
  • 3 – 4 lingurițe zeamă de lămâie
  • o mână de pătrunjel tocat
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • sare
  • piper măcinat

Mod de preparare pentru pilaf cu quinoa

  • Puneți uleiul într-o tigaie adâncă, la foc potrivit și lăsați-l până se încinge.
  • Adăugați ceapa, acoperiți tigaia cu un capac și reduceți temperatura; agitați frecvent tigaia timp de 10 minute, până când ceapa se înmoaie și devine translucidă.
  • Apoi adăugați în tigaie și usturoiul, morcovul, țelina; le perpeliți, agitând tigaia în mod constant.
  • Adăugați quinoa și agitați tigaia pentru încă un minut, apoi ridicați temperatura și adăugați supa de legume; după ce a dat în primul clocot, micșorați flacăra și acoperiți tigaia. Lăsați să se absoarbă toată cantitatea de supă de legume (durează cam 15 – 20 de minute), timp în care nu agitați tigaia.
  • Luați apoi pilaful de pe foc, lăsați-l să se răcorească timp de câteva minute, apoi adăugați zeama de lămâie și pătrunjelul…
  • Presărați sare și piper după gust.

Poftă bună!