Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Garnituri / Piure de cartofi în stil mediteranean

Piure de cartofi în stil mediteranean

Piureul de cartofi în stil mediteranean reprezintă o rețetă de mâncare cu puține calorii, dar bogată în fibre.

Piure de cartofi în stil mediteranean

Piureul de cartofi în stil mediteranean se poate adapta în funcție de preferințe și îl puteți consuma ca atare sau drept garnitură la fripturi. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru 4 porții. Această versiune este cu ulei de măsline și verdețuri aromatice care se regăsesc în bucătăria cu specific mediteranean.

Ingrediente pentru piure de cartofi în stil mediteranean:

  • 900 g cartofi
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • ¼ cană ulei de măsline
  • ½ cană supă de pui sau de legume
  • 2 lingurițe de pătrunjel verde, tocat
  • 2 lingurițe de tarhon verde, tocat
  • 2 lingurițe de busuioc verde, tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru piure de cartofi în stil mediteranean:

  • Curățați cartofii de coajă și îi tăiați sub formă de cubulețe.
  • Puneți apă la fiert într-o oală și, când începe să clocotească, adăugați cartofii, pe care îi fierbeți până când se pătrund bine, apoi scurgeți apa.
  • Adăugați ½ cană de supă, ulei de măsline, usturoiul zdrobit, sare și piper.
  • Folosind un mixer sau un zdrobitor, pisați cartofii.
  • După ce cartofii au fost bine zdrobiți, presărați busuiocul, tarhonul și pătrunjelul, după care amestecați bine totul.

Poftă bună!