Piure de conopida cu bacon

Share

Piureul de conopida cu bacon este o reteta de mancare sanatoasa si satioasa, cu numar redus de carbohidrati, perfecta drept garnitura pentru orice fel de mancare.

Piure de conopida cu bacon

Piureul de conopida cu bacon il poate inlocui cu succes pe cel din cartofi, deoarece sunt doua feluri apropiate ca textura si gust. Aroma sa este imbogatita cu usturoi, mirodenii, branza si bacon. Va prezentam cum puteti prepara patru portii.

Ingrediente pentru piure de conopida cu bacon:

  • 6 cani de conopida taiata bucatele
  • 4 felii de bacon
  • ¼ cana de branza rasa Cheddar cu numar redus de grasimi
  • 1/3 cana de lapte batut cu numar redus de grasimi
  • 1 lingura de unt cremos (unt amestecat cu putina apa sau lapte)
  • 2 lingurite de arpagic verde taiat marunt
  • 3 catei de usturoi
  • ¾ lingurita de sare grunjoasa
  • piper negru dupa gust

Mod de preparare pentru piure de conopida cu bacon:

  • Zdrobiti cateii de usturoi.
  • Prajiti baconul intr-o tigaie pana cand devine crocant, apoi scoateti bucatile deoparte pe un servet de hartie si le maruntiti.
  • Umpleti o oala mare cu apa, o dati in clocot, dupa care adaugati in ea bucatile de conopida si usturoiul zdrobit si le lasati sa fiarba timp de 15 – 20 de minute, pana cand s-au fragezit, dupa care le scurgeti.
  • Incingeti cuptorul la 175º C.
  • Intr-un blender, amestecati conopida fiarta, laptele batut, untul, o lingurita de arpagic maruntit, sarea si piperul, pana obtineti un piure omogenizat.
  • Transferati compozitia in patru caserole mici sau intr-una mare si adaugati deasupra branza Cheddar si bucati de bacon maruntit.
  • Lasati la cuptor aproximativ cinci minute sa se topeasca branza, apoi scoateti de la cuptor si presarati restul de arpagic verde inainte de a servi…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente