Placinta cu dovlecei si porumb

Share

Placinta cu dovlecei si porumb reprezinta o reteta  delicioasa, care se poate consuma la orice masa.

Placinta cu dovlecei si porumb

Placinta cu dovlecei si porumb este o combinatie sanatoasa care implica si ceapa, ciuperci si branza data prin razatoare. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru sase-opt portii.

Ingrediente pentru placinta cu dovlecei si porumb:

  • 2 dovlecei mari
  • 180 g porumb dulce
  • 350 g branza rasa
  • 200 g de ciuperci
  • 3 oua proaspete
  • 4 lingurite de unt
  • 1 ceapa alba
  • 1 lingura de busuioc uscat si macinat
  • 1 lingura de oregano uscat si macinat
  • ½ lingura de sare
  • optional: patrunjel, coriandru

Mod de preparare pentru placinta cu dovlecei si porumb:

  • Tocati ceapa, feliaţi ciupercile si taiati dovleceii în rondele subtiri.
  • Bateti ouale.
  • Incingeti cuptorul la 190ºC.
  • Intr-o tigaie mare si adanca, topiti untul la temperatura medie spre ridicata; adăugati ceapa, dovleceii si ciupercile, apoi le căliţi. Adaugati boabele de porumb si caliti timp de cinci-zece minute, pana se inmoaie, apoi dati tigaia deoparte.
  • Presarati busuiocul, oregano si sarea, dupa care amestecati usor.
  • Adaugati branza rasa si ouale batute.
  • Asezati o hartie pentru copt in tava pentru copt si puneti pe ea amestecul preparat in tigaie, avand grija ca ultimul strat de deasupra sa fie format din dovlecei peste care mai presarati niste branza rasa. Acoperiti cu o folie unsa.
  • Dupa aceea, dati folia la o parte si mai lasati la copt inca cinci minute. Optional, puteti adauga si patrunjel si coriandru…
  • Lasati sa se raceasca 10-15 minute, apoi puteti taia felii.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente